Schietsport

Schietsport.

Schietsport is, misschien in tegenstelling tot wat je dacht, een sport van rust en concentratievermogen. Immers, je probeert een zo goed mogelijk resultaat te halen en dat lukt je absoluut niet met machogedrag en grootheidswaanzin.

Sportschieten is een sport die geschikt is voor iedereen en voor iedere leeftijd. Het is een sport voor perfectionisten die niets willen missen. Een (Olympische) sport waar alles in zit en die kan worden beoefend van recreatief tot aan topsportniveau. Een sport die in Nederland momenteel door circa 40.000 bij de KNSA geregistreerde schutters wordt beoefend in de leeftijdscategorie van circa 9 tot 90 jaar.

Luchtgeweer

Het luchtgeweer werkt met samengeperste lucht en is een enkelschots wapen en ingericht voor het schieten van loden 4,5 mm diabolo-kogeltjes. De richtmiddelen zijn diopter en ringkorrel met korreltunnel. Het gewicht van het wapen met richtmiddelen is maximaal 5,5 kg en de totale lengte maximaal 850 mm. Optische richtmiddelen zoals richtkijkers zijn niet toegestaan.

Gewicht luchtgeweer

Maximaal 5,5 kilogram

Luchtdruk

CO2- of persluchtcilinders

Munitie

Diabolo 4,5 mm = kaliber .177

Afstand

10 meter

Houdingen

Staand opgelegd, staand. Opgelegd schieten is voor de jeugd tot en met 14 jaar en oudere schutters die de leeftijd van 55 jaar hebben bereikt.

Wedstrijdprogramma

Voor luchtgeweer en luchtpistool geldt hetzelfde wedstrijdprogramma. 60 schoten in 1 uur en 45 minuten en 40 schoten in 1 uur en 15 minuten.

J.G. ANSCHÜTZ GmbH & Co. KG - Target Air Rifles 

 

 Luchtgeweer Anschutz 9015

 Feinwerkbau 800X luchtgeweer Alu stock RH 4,5mm en 7,5 joule. 

Luchtgeweer Feinwerkbau 800X

 Krüger target air rifle mod. 1300

 

Luchtgeweer schijf.

 

Luchtpistool

Het luchtpistool werkt met samengeperste lucht of CO2. Het is een enkelschots wapen ingericht voor het verschieten van 4,5 mm loden diabolo kogeltjes. De toegestane richtmiddelen zijn keep of korrel. Het maximale gewicht is 1500 gram en de minimum trekker druk is 500 gram.

 

Gewicht luchtpistool

Maximaal 1,5 kilogram

Luchtdruk

CO2- of persluchtcilinders

Munitie

Diabolo 4,5 mm = kaliber .177

Afstand

10 meter

Houdingen

Staand opgelegd, staand, Opgelegd schieten is voor de jeugd tot en met 14 jaar en oudere schutters die de leeftijd van 55 jaar hebben bereikt

Wedstrijdprogramma

Voor luchtgeweer en luchtpistool geldt hetzelfde wedstrijdprogramma. 60 schoten in 1 uur en 45 minuten en 40 schoten in 1 uur en 15 minuten.

Gerelateerde afbeelding

Luchtpistool Walther LP 300

 

Gerelateerde afbeelding

 Luchtpistool schijf.

 __________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Onderstaand een afbeelding van onze geweerschutters tijdens een openwedstrijd.

Op deze afbeelding is zowel de staande als de opgelgde geweer houding te zien.